Standplaats Lake Menteith: Ben Lomond 2015

Ben Lomond en omgeving 2015

In het voorjaar van 2015 zijn we weer richting Schotland vertrokken, dit keer met alle kleine kinderen erbij. Daarom deze keer geen overnachtingen in de tent, maar in comfortabele vakantiehuizen aan het Lake of Menteith.

Echter, Jeroen en Ivor wilden toch een wandeling maken, voor Ivor de eerste keer wildkamperen in Schotland. Dit keer daarom een route uitgezocht met 1 overnachting en 2 Munro’s. Het plan is om eerst met zijn allen een stuk te lopen vanaf de auto de wildernis in, waarna alleen Jeroen en Ivor verder lopen naar hun overnachtingsplek. De andere keren om en overnachten comfortabel in het vakantiehuis.

De volgende dag hebben we afgesproken om elkaar op de tweede Munro van de tocht te ontmoeten, Ben Vorlich. De eerste Munro is Stuc a’ Chroin.

Later in de vakantie lopen Piet, Elly, Jeroen, Paula, Ivor en Lajos Ben Lomond.

Eerst een paar sfeerfoto’s van onze huisjes Lochend Chalets aan Lake Menteith. Prachtige locatie met een tiental self-catering holiday homes.

Lake Menteith in de ondergaande zon, uitzicht vanuit een van de A-frame chalets.

Lake Menteith in de ondergaande zon, uitzicht vanuit een van de huizen.

Gelopen hike: https://www.bijelkaarblijven.nl/hike/ben-vorlich-en-stuc-a-chroin/

Ben Lomond

Van onderaf gezien een machtige berg, hoewel Ben Lomond niet eens zo heel erg hoog is.

Het pad naar Ben Lomond is vanaf de parkeerplaats goed aangegeven. Het is dan ook een van de meest beklommen bergen in Schotland vanwege de zuidelijke ligging.

Het pad is duidelijk veel gebruikt. Er staan ook veel borden die vragen om respect voor de natuur. Toch vinden we zo hier en daar nog lege waterflessen en wikkels van repen. Wanneer we deze zien liggen nemen we ze mee om op de parkeerplaats in een afvalbak to gooien.

Onderaan is het nog flink warm en zweten, hoger op de berg koelt het flink af .

IMG_5821.JPG

IMG_5826.JPG

P1070944.jpg

Ook in mei ligt er nog sneeuw op de bergen en paden en het blijft goed opletten.

Ben Lomond.

P1070962.jpg

IMG_5832.JPG

Twee broers in gesprek met een bijzonder mooi uitzicht.